Doen & Acties

10 februari: verwarm jezelf, niet de wereld op Warmetruiendag!

Je denkt misschien: de verwarming een beetje zachter zetten zet echt geen zoden aan de dijk. Maar heus, 1 graad lager scheelt al 6% CO2. En als je liever vanuit je portemonnee redeneert: 1 graad lager scheelt je zo’n 80 euro per jaar. Dat het besparen van energie helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, kun je ervaren tijdens de Warmetruiendag. Doe mee, trek op vrijdag 10 februari 2017 een warme trui aan, zet de kachel een graad lager en bespaar direct energie!

Zelf energie besparen; simpeler kan het niet

Elk jaar opnieuw doen er duizenden, duizenden, duizenden Nederlanders mee aan de Warmetruiendag. Immers, de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Het is echt een nationale dag van energiebesparing geworden: je zet de thermostaat tenminste één graad lager en bespaart op die manier 6% per graad. Het accent ligt op het ‘zelf doen’. Een beetje zoals de quote van vroeger: ‘Een beter milieu begint bij jezelf’.

warmetruiendag-infographic

Haal je mafste trui uit de kast!

Als je je warm kleedt (of gewoon een beetje doorbikkelt of een warm kleedje erbij pakt), kan de verwarming best een graadje lager. Natuurlijk zou elke dag Warmetruiendag moeten zijn, maar het is al heel wat om er één dagje bewust bij stil te staan. Erg leuk ook voor een vrolijke actie op scholen en in bedrijven: haal die winterse truien met overdreven patronen maar tevoorschijn! Doe je mee? Meld je dan aan op de speciale actiesite www.warmetruiendag.nl en plant een vlag op de plek op de kaart waar jij op 10 februari de kachel lager gaat zetten.

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.