Doen & Acties

20 & 21 juni 2015: lekker naar de biologische boer!

In 2015 is het alweer de 18de keer dat het Lekker naar de Boer weekend plaatsvindt. In het weekend van 20 en 21 juni stellen ruim 160 biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek. Tijdens dit Lekker naar de Boer weekend vertellen de boer en boerin je alles over hun bedrijf en kun je meegenieten van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom ook kijken, proeven en genieten!

Biologische boerderijen in heel Nederland

In heel Nederland doen biologische boerderijen mee. Ze organiseren rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei activiteiten voor volwassenen en kinderen. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ook voor kinderen is het erg leuk om te kijken hoe onze voeding op een verantwoorde manier geproduceerd kan worden. Zo kun je eigen appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Op de website van Lekker naar de Boer vind je alle boerderijen die meedoen. Bijvoorbeeld boerderij Buitenverwachting.

Het hele jaar door welkom

Kun je niet op 20 of 21 juni? Of heb je gewoon op een ander moment zin om een biologisch bedrijf te bezoeken? Veel boeren en tuinders organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals excursies, workshops, plukdagen en rondleidingen waarbij de boer je van alles kan vertellen over zijn boerderij en over de biologische landbouw. Kijk in de agenda voor een overzicht van alle activiteiten.

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.