Doen & Acties

Tuinvogeltelling: tel de vogels in je tuin op 17 en 18 januari

Mussen, koolmezen, merels, spreeuwen… er vliegt en hupst van alles in je tuin of op je balkon. Maar hoe is het nu echt gesteld met de populaties aan tuinvogels in Nederland? Om dat te weten te komen, organiseert Vogelbescherming Nederland elk jaar de Nationale Tuinvogeltelling. In het weekend van 17 en 18 januari 2015 is het weer zover. Doe ook mee, tellen kost maar een half uurtje.

Meedoen aan de tuinvogeltelling

Meetellen is eenvoudig en een speelse manier om eens op een andere manier naar je tuin te kijken. Ook hartstikke leuk om te doen met kinderen (die overigens een schoolversie van de telling hebben!). Prik een half uurtje in het weekend van 17 en 18 januari en tel in die 30 minuten alle vogels in je tuin. Vroeg in de ochtend valt er waarschijnlijk het meeste te tellen. Geef je telling uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur door via de website of de handige app. Simpel toch? Om je een handje te helpen met het herkennen van alle flierefluiters, heeft Vogelbescherming Nederland een overzicht met de 25 meest voorkomende tuinvogels gemaakt. Tot nu toe bestaat de top 3 altijd uit de huismus, koolmees en merel. Zou dat dit jaar anders zijn?

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.