Doen & Acties

Stemmen en winnen tot 16 maart: wie heeft de mooiste kippenuitloop?

Ja echt, kippen zijn eigenlijk bosvogels. Daarom slapen ze ook zo graag ‘op stok’. Onder bomen voelen kippen zich veilig en gelukkig. Om hieraan tegemoet te komen, komen er elk jaar boeren bij die kiezen voor bomen en struiken in hun uitloop voor kippen. Een mooie vooruitgang en dat moet worden beloond! Stem voor 16 maart op de mooiste kippenuitloop van Nederland en maak zelf kans op een kip van ‘Adopteer een kip’!

Scharrelen tussen kerstbomen en wijnranken

Deze luchtige (no pun intended) verkiezing is een initiatief van Bionext en het Louis Bolk Instituut. Zes kippenuitlopen zijn genomineerd voor de eretitel ‘mooiste kippenuitloop 2015’. Dat is zeker een hele eer! De genomineerde kippenuitlopen zijn niet zomaar grasveldjes met twee bomen. De kippen kunnen er echt genieten en dat zie je op de foto’s!

Kippenuitloop wijnrank

De ene groep kippen mag scharrelen onder kerstbomen (Jaap van Deelen- De Glind), de andere kipjes pikken graan tussen wijnranken (De Nieuwe Baankreis – Almen, zie foto) en weer een derde club hennen loopt dagelijks door een boomgaard met kersenbomen (Nieuwhof – Terschuur). Bekijk de uitlopen zelf op Mooiste Kippenuitloop.

Welke kippenuitloop moet volgens jou winnen?

Maak die kippenboeren blij en stem voor 16 maart op de mooiste kippenuitloop. Iedereen die stemt maakt zelf kans op een gratis kipadoptie (van ‘Adopteer een Kip’) ter waarde van 24,50 euro. Doen dus!

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.