Doen & Acties

Zaterdag 5 november: aan de slag in de natuur op natuurwerkdag

Een betere manier om de winter te verwelkomen is er eigenlijk niet: nog een laatste keer lekker aan de slag in de natuur. Dat kan tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november 2016. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Snoeien bijvoorbeeld. Of het verwijderen van riet. Ook voor kinderen worden er passende activiteiten georganiseerd.

De grootste vrijwilligersdag in het groen

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag alweer voor de 16de keer. Op ruim 480 locaties door heel Nederland kunnen mensen aan de slag tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan!

Opknapbeurt van het landschap

Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk. Denk hierbij aan snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet. Je kunt natuurlijk geen kinderen de boom insturen om een wilg te knotten. Maar toch zijn ook kinderen welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Dat maakt de Natuurwerkdag een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Wat kun je doen bij jou in de buurt?

Samen met je gezin, buren, familie of bedrijf aan de slag in de natuur bij jou in de regio? Kijk dan op de website van Natuurwerkdag om een activiteit te kiezen en je aan te melden. Bij de activiteiten staat duidelijk aangegeven of ze geschikt zijn voor kinderen. Doe mee en meld je aan!

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.