Durven & Ondernemen

CERTI: eerlijke bloemen bloeien het mooist!

Je ontvangt wat verzoeken af als hoofdredacteur van een blog als dit. Zo zat er ineens een berichtje in mijn inbox of ik de bloemen van CERTI wilde testen: bloemen die vers van de kweker worden bezorgd in plaats van via tig tussenpersonen. Nog voor ik ja kon zeggen stond er al een bos voor de deur. Mijn huis werd daarom tijdelijk opgefleurd met een mooie bos witte rozen. En ik moet zeggen: het idee van CERTI bevalt mij wel!

Wil jij ook zo’n mooie bos bloemen van CERTI in huis? Tot en met woensdag 19 oktober kun je meedoen aan onze winactie. Twee winnaars ontvangen dan een door Eigenwijs Blij geselecteerde bos bloemen ter waarde van ongeveer 25 euro!

Mensen houden van bloemen

Om heel eerlijk te zijn houd ik eigenlijk helemaal niet van snijbloemen. Een voorgefabriceerd boeket is vaak een heel gedoe om uit z’n jasje te krijgen, inclusief elastiekjes en weet ik wat. Ik vind het vaak duur voor wat het is, en heb een hekel aan dat zo’n bos bloemen dan staat te verwelken terwijl je nog totaal geen zin hebt om hem weg te gooien, waardoor je uiteindelijk een beschimmelde vaas staat uit te wassen. Een beetje zoals die ene appel in je fruitschaal. Bovendien houden bloemen helemaal niet van mensen, maar van bijen. Maar goed, de meeste mensen houden wel van bloemen en dan is het wel fijn als die bloemen lang mooi blijven en dat de teler er een eerlijke prijs voor heeft gekregen. En dat is precies wat CERTI belooft.

certi-bloemen-2

Uit de verpakking halen

Zoals ik al schreef stond er ineens een postbode met een bos bloemen voor de deur. Of eigenlijk met een langwerpige doos. Daarin zat op een zeer kunstige manier een prachtige bos witte rozen verpakt. Het was wel even knutselen om de bloemen uit zijn kartonnen jas te bevrijden, maar het was duidelijk dat er alles aan was gedaan om de bloemen zo fris mogelijk aan te laten komen. De stengels zaten in een potje met een vochtige substantie, zodat de rozen geen water te kort komen. Natuurlijk zat er zo’n zakje voeding bij.

certi-bloemen-4

Daarnaast werd ik met een kaartje met een code uitgenodigd om naar de site te gaan om te lezen hoe ik mijn rozen moet verzorgen. De tekst is een beetje meer voor Google geschreven dan voor mij, maar ik doe desondanks braaf wat er van mij gevraagd wordt. En een paar minuten later staat er een prachtige bos rozen op tafel. Daar word zelfs een notoire snijbloemenhater als ik toch wel erg blij van!

certi-bloemen-5

CERTI: eerlijke handel én langer mooi

Maar wat is CERTI nou eigenlijk? Met de bos in de vaas had ik eindelijk tijd om dat eens goed uit te zoeken. Het bijgevoegde persbericht is lang, maar de basis is zo logisch dat het vreemd is dat het niet al eerder bestond: de bloemen worden direct bij de kweker ingekocht en vandaaruit direct verzonden naar de eindontvanger. De kweker krijgt een eerlijke prijs voor zijn product en de bloemen staan niet dagenlang te verpieteren in een loods. Logisch, toch? En zo’n bos is dus niet eens zo heel duur. Mijn bos witte rozen blijkt op moment van schrijven €18,90. Dat is inclusief (gratis) bezorging. Ze hebben ook mooie planten bij CERTI trouwens, voor wie ook niet zo van de snijbloemen is.

certi-bloemen-7

De heetste week van het jaar

Alle prachtige verhalen ten spijt: de witte rozen hebben de domste week van het jaar uitgekozen om bij mij in huis te komen logeren. Het is elke dag 30 graden en ze zouden peentjes hebben gezweet als ze het hadden gekund. Na een week zien ze er dan ook niet meer zo fleurig uit. Ik vind echter dat ze het nog heel knap gedaan hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ze het zeker twee weken zullen volhouden in normale Nederlandse omstandigheden. En had ik al gezegd dat de kweker een eerlijke prijs krijgt? Ja hè? Maar daar vind ik dus eigenlijk nog een veel groter voordeel van dit interessante product. Meer van deze initiatieven graag!

certi-bloemen-6

Winnen: ook genieten van zo’n mooie bos bloemen van CERTI?

Eigenwijs Blij mag van CERTI twee bossen bloemen weggeven, elk ter waarde van ongeveer 25 euro. Winnen? Vertel mij dan in de reacties welke kleur bloemen jij mooi vindt. Meedoen kan t/m woensdag 19 oktober 2016. Daarna kies ik twee winnaars met wie ik contact zal opnemen voor de adressen (let op: je kunt alleen meedoen als je in Nederland woont).

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen