Eten & Drinken

En waar is Lovechock tegenwoordig mee bezig?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik actief de schappen afschuimde naar nieuwe smaken Lovechock. In het pittoreske Eext is dit fijne merk raw chocolate helaas wat lastig verkrijgbaar. Zouden er ondertussen alweer nieuwe smaken zijn? Of zelfs geheel nieuwe lijnen? Ik checkte hun stand tijdens de Bio-beurs in Zwolle en zag veel, heel veel nieuwe chocolade! Na weer helemaal bijgepraat te zijn, kreeg ik vier repen mee om echt te testen. Tijd voor een avondje proeven!

Lovechock raw chocolate? Dat ken je toch wel?!

Het is niet de eerste keer dat ik over de rauwe chocolade van Lovechock schrijf. Rauwe chocolade wordt koud gemalen en niet gebrand. Hierdoor blijven allerlei goede, fijne stoffen behouden, zoals antioxidanten en stoffen waar je blij van wordt. Lovechock gaat nog verder: hun repen zijn niet alleen van ‘raw cacao’ gemaakt, maar ook nog eens biologisch, veganistisch en op een eerlijke manier geproduceerd. Oh, en vergeet niet die superhandige verpakkingen: mooi en op zo’n manier gemaakt dat ze gemakkelijk te recyclen zijn.

Lovechock anno 2019

In de afgelopen jaren blijkt er alweer van alles gebeurd te zijn. Bij de stand zie ik een aantal nieuwe lijnen (happy rebel en nog iets, beide een soort Lovechock light waar ik nu verder ook niet over zal schrijven). Ook blijkt Lovechock het merk Ridiculously Good te hebben overgenomen. Of, zoals ik begrijp tijdens het gesprek, ze hebben Ridiculously Good voortgezet. Maar ook bij Lovechock zelf is er nieuws onder de zon. Ten eerste blijken ze ingestapt op de trend rond hennepolie. In hun reep die begin dit jaar geïntroduceerd werd zit 15 mg CBD. Ook nieuw qua superfood is de reep met kurkuma en heilige basilicum (Turmeric & Tulsi). De Extreme Dark met 99% cacao maakt mij een beetje bang, maar we gaan hem gewoon proeven. Ten slotte blijken er nu bars te bestaan van de creamy tablets. Ik krijg een Creamy Hazelnut Matcha mee voor mijn test.

Fascinerend overigens ook, al die logo’s en keurmerken op de verpakking. Vegan en biologisch wisten we natuurlijk al. Maar ik zie dat Lovechock ook hierin zichzelf blijft uitdagen. Direct Trade, zeg maar Fair Trade plus, staat er volgens mij nieuw op. Palm oil free maakt natuurlijk blij. En voor het eerst van mijn leven zie ik het logo Red Ape Forest Palm Sugar. Een quote van hun site: “Met de productie van Red Ape Forest Sugar stoppen we de verwoesting. Want het sap van de suikerpalm verschaft een goed en eerlijk inkomen voor de lokale bevolking. En doordat deze palmen alléén maar groeien in de beschutting van het tropisch regenwoud worden boeren de ambassadeurs van het tropisch regenwoud. Beste van alles: zo behoudt onze Red Ape ook zijn thuis!” Interessante win-win. Je kunt Red Ape suiker ook zelf kopen, bij enkele winkels + in de webshop. Weer wat geleerd.

Remi en ik pakken er een avondje een bordspelletje bij en proeven ondertussen van de vier Lovechock repen. Wel belangrijk te weten: Remi is niet zo van de chocola (meer van de drop), terwijl ik juist van mening ben dat raw chocolate de enige juiste vorm van chocola is. Gewoon melkchocolade vind ik inmiddels echt vies. Dat belooft een verschil van mening hier en daar en zo geschiedt dan ook de avond.

We beginnen met deze fascinerende, medicinale reep. Ik heb geen klachten die ik met CBD zou willen behandelen. Maar ik heb wel een tong. Remi vindt dat deze knapperige reep ‘gewoon naar chocola’ smaakt. Ik proef meer. Een beetje gras in combinatie met wierook (een katholieke kerk). Lekker, maar zonder klachten zou ik eerder voor een andere reep gaan. Wel een mooi product voor als je wel graag CBD gebruikt voor je gezondheid!

Onze tweede reep deze avond is de Hazelnut Matcha Creamy. Oftewel de sensatie van de romigheid van melkchocolade door gemalen hazelnoten. En dan met matcha. Zoals ik al zei, ben ik niet zo’n fan van melkchocolade. Maar melkchocolade-verslaafden die lactose om wat voor reden dan ook willen weren hebben hier een mooi alternatief aan. Veel lekkerder en voedzamer dan repen met soja en kokos. Remi noemt deze reep ‘luchtig en toegankelijk, maar wel genuanceerder en interessanter dan gewone hazelnoot-chocolade’. En daarmee heb je de smaak wel in een notendop (hihi).

Nummer 3 tijdens onze proefavond van raw chocolate is de Turmeric Tulsi reep met 82% cacao. Ik vind de combi groen/geel van het label supermooi en realiseer mij pas tijdens het uitwerken van dit artikel dat dit deze reep net als de CBD-reep plaatst in de zeg maar medicinale lijn van Lovechock. Net zo nieuw nieuw nieuw dus. Onze ‘niet-zo-fan-van-chocola’-proever Remi vindt deze reep van Lovechock wel interessant, maar is er niet zeker van of hij hem wel lekker vindt. Ik daarentegen… wow, ik vind dit de lekkerste Lovechock tot nu toe (niet alleen vanavond, maar alle producten). Bloemige kruidenthee verstopt in een knapperig jasje van fantastisch donker smakende cacao. Deze reep gaat vaker een plekje krijgen in mijn voorraadkast.

En dan is het tijd voor die spannende tablet met dat spannende getal 99%. Die ene procent bestaat uit lucumapoeder, bourbonvanille en zeezout. We breken allebei een klein stukje af en schuiven het in onze mond. Remi’s gezicht vertrekt. ‘Dit is als thee die je te lang hebt laten staan…’ En ik geef toe, ik moet hier ook wel even aan wennen. Maar ik denk wel dat dit zo enorm puur is, dat de positieve effecten van het eten van (rauwe) chocolade hiermee ook het hoogst zullen zijn. De tweede keer dat ik deze 99%-reep proef (twee weken later), vind ik het ook al stukken lekkerder. Iets voor de bikkels onder ons, dat wel.

Mijn liefde voor raw chocolate is weer eens extra bevestigd. Welke reep van Lovechock vind jij het lekkerst?

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen