Eten & Drinken

Recept curry met kikkererwten en spinazie #meatfreemonday

Curry met kikkererwten heet in India ‘chana masala’. De combinatie van kikkererwten (chana) met spinazie en tomaten is een eenvoudige manier om aan je voedingsstoffen te komen en toch veganistisch te eten. En gelukkig is het ook nog eens erg lekker en snel klaar te maken. Deze chana masala maak je met losse specerijen in plaats van een pakje en staat desondanks in 30 minuten op tafel. De curry is voldoende voor 2 tot 3 personen; het recept is gemakkelijk te verdubbelen.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

  • 200 gram rijst (basmati)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • blik met 400 gram gepelde tomaten
  • blik met 400 gram kikkererwten, uitgelekt
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram deelblokjes diepvriesbladspinazie
  • chutney

Bereiding van de chana masala

  1. Zet water op voor de rijst
  2. Bak het komijnzaad kort in een droge pan en zet opzij in een kommetje.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de ui, knoflook en chilipeper 3 minuten. Doe de specerijen erbij en schep door elkaar. Voeg de tomaten en een half blik water toe en hak de tomaten een beetje in stukjes met een spatel. Voeg de kikkererwten en spinazie toe. Laat 15 minuten pruttelen.
  4. Kook ondertussen de rijst.
  5. Roer vlak voor het serveren van de curry de citroensap erdoor.
  6. Verdeel de rijst en curry over de borden en serveer met chutney. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen