Eten & Drinken

Recept curry met linzen en zoete aardappel #meatfreemonday

Deze vegetarische curry is eenvoudig om te maken, heerlijk kruidig en goed gebalanceerd qua voedingsstoffen door de linzen. Wat wil je nog meer? Oh ja, dat ie lekker smaakt… Dat is gelukkig ook zo! De curry zelf is veganistisch. Laat de yoghurt en nan weg voor een compleet veganistische maaltijd. Het echte koken van deze curry duurt maar 10 minuten; daarna is het een kwestie van wachten (zo’n 30 tot 40 minuten). Het recept is voldoende voor 2 personen, maar het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt verdubbelen (of verdriedubbelen).

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 eetlepels currypasta, bijvoorbeeld tikka masala
  • 250 gram rode linzen, gewassen
  • 450 gram zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 500 ml vegetarische bouillon
  • blik met 400 gram tomatenstukjes
  • handvol verse koriander, grof gehakt
  • nan
  • chutney
  • yoghurt

Bereiding van de curry

  1. Verhit de olie en fruit de ui samen met het mosterdzaad.
  2. Voeg de currypasta, linzen, tomatenstukjes, stukken zoete aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 30 tot 40 minuten pruttelen, totdat de linzen en zoete aardappel gaar zijn.
  3. Gril de nan en zet chutney en yoghurt klaar.
  4. Verdeel over twee kommen en bestrooi met koriander. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen