Eten & Drinken

Recept macaroni di papà #meatfreemonday

Mijn vader kookte vroeger weinig, maar als hij kookte, dan kookte hij zijn befaamde macaroni. Nooit at ik lekkerder macaroni dan die van hem. Natuurlijk gebruikte hij zelf gehakt (of zelfs smac), maar deze vegetarische variant benadert zijn recept toch best behoorlijk. Maggi als smaakmaker is het geheim. Dit recept is voor een flinke volle pan voor 4 tot 6 personen, en dat in 30 minuten. De macaroni vriest goed in: laat hem helemaal ontdooien, voordat je de macaroni opbakt. En een beetje laten aanbranden geeft juist smaak aan dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 400 gram macaroni
  • 3 paprika’s in 3 kleuren, in stukjes
  • grote ui (of 2 kleine), grof gehakt
  • 400 gram champignons, plakjes
  • 350 gram vegetarisch gehakt
  • 200 gram tomatenpuree
  • 2 flinke klonten boter
  • peper
  • paar scheuten maggi
  • geraspte kaas
  • grote braadpan

Bereiding van de macaroni

  1. Zet vast water voor het koken van de pasta op.
  2. Pak de grote braadpan (je hebt echt een flinke nodig) en verhit de eerste klont boter. Bak hierin het gehakt en de ui tot de ui een beetje zacht en glazig is.
  3. Voeg de champignons en paprika toe met de tweede klont boter. Bak een paar minuten en doe dan 10 minuten lang de deksel op de pan. Haal de deksel er weer vanaf, zodat het kookvocht kan verdampen.
  4. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de tomatenpuree, peper en maggi door de saus. Giet de macaroni af en meng deze door de saus.
  6. Serveer met de geraspte kaas en extra maggi. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen