Eten & Drinken

Recept noedels met ananas en paprika #meatfreemonday

Lekker noedels slurpen uit een grote kom kan soms zo heerlijk knus zijn, vooral na een vermoeiende werkdag. Fijn met opgetrokken benen op de bank voor de tv (mag heus wel een keertje) en met een dampende kom op schoot. Jum! Wel voorzichtig zijn met spetteren op je bankstel. Het recept van vandaag is voldoende voor 2 personen en is in een handomdraai klaar. Wanneer je zorgt voor noedels zonder ei, is het ook nog eens veganistisch.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram tofu
  • 425 gram blik ananasstukjes op sap (of schijven die je in stukjes snijdt, uitlekgewicht 270 gram, bewaar 2 eetlepels van het sap)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 160 gram Chinese noedels (2 plakken van een pak van 250 gram met 3 plakken)
  • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 200 gram paprika, in reepjes
  • 6 lente-uitjes, in plakjes, wit en groen apart

Bereiding van de noedels

  1. Snijd de tofu in grote dobbelsteentjes. Doe 2 eetlepels ananassap, 3 eetlepels ketjap en 4 eetlepels chilisaus in een hapjespan of wok en ‘bak’ de tofu in deze saus. De saus wordt na een paar minuten dikker en kleveriger. Giet de tofu en de saus in een kommetje.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de paprika en het witte deel van de uitjes enkele minuten.
  4. Voeg de afgegoten noedels, de tofu met het restje saus, de overige 2 eetlepels ketjap en de ananasstukjes toe. Meng alles goed met elkaar en laat nog even goed doorwarmen.
  5. Verdeel het gerecht over 2 kommen en bestrooi met het groene deel van de uitjes. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen