Eten & Drinken

Recept noedels met Chinese kool en tofu #meatfreemonday

Het toppunt van snel en lekker is toch wel een kom noedels met knapperige, verse groente en geurige specerijen. En natuurlijk eet je de noedels met stokjes: slurpen mag! Deze noedels met Chinese kool en tofu staan in 30 minuten op tafel. Het vegetarische recept is voldoende voor 2 personen, maar is natuurlijk gemakkelijk te verdubbelen bij meer eters. Dit gerecht is veganistisch, als je ervoor zorgt dat je noedels zonder ei gebruikt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram tofu, in blokjes of dikke plakjes
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 160 gram Chinese noedels (2 plakken van een pak van 250 gram met 3 plakken)
  • 300 gram Chinese kool, in repen
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • bosje lente-uitjes / bosuitjes (6 tot 8), in stukken van 3 centimeter
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder

Bereiding van de noedels

  1. Bak de tofu lichtbruin in 1 eetlepel sesamolie. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Snijd ondertussen de groente. Zet een volle waterkoker aan voor de noedels. Maak de saus door de ketjap, het kruidenmengsel, de agavesiroop en ½ eetlepel sesamolie te mengen in een kommetje.
  3. Doe de noedels in een pan, giet er kokend water overheen zodat ze helemaal onder staan en doe de deksel op de pan. Haal de gebakken tofu uit de pan en leg de stukjes apart op een bordje.
  4. Doe de laatste ½ eetlepel olie in de pan waar je eerder de tofu in hebt gebakken. Bak de groenten 5 minuten. Giet de noedels af (met behulp van een vergiet is gemakkelijk) en meng ze door de groenten. Meng de saus door het geheel.
  5. Verdeel de noedels en groenten over twee kommen. Leg de tofu erop. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen