Eten & Drinken

Recept spaghetti met chilipeper en wodka #meatfreemonday

In deze spaghetti komen allerlei spannende smaken tegelijk op het toneel: citrus, chili en een diepe smaak door de wodka. Om meerdere redenen niet iets voor met de kinderen; voor ons is dit vooral een lekker pittige pasta voor met z’n tweeën na een lange dag werken. Binnen een half uur kun je aan tafel. Glaasje rode wijn erbij en een groene salade en de avond is compleet. Ik vind het zelf lekker met veel geraspte kaas, maar voor een veganistische maaltijd laat je dat natuurlijk achterwege.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 225 gram gedroogde spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie plus een beetje meer
  • 2 rode chilipepers
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • klein bosje platte peterselie (10 gram), grof gehakt, steeltjes en blaadjes apart
  • 400 gram blik tomatenstukjes
  • 3 eetlepels (45 ml) wodka
  • 1 halve biologische citroen, zowel de geraspte schil als het sap
  • peper en zout
  • eventueel Italiaanse harde kaas, geraspt

Bereiding van de pasta

  1. Allereerst moeten de chilipepers helemaal lek geprikt worden, zodat de pittigheid uit de peper en in de saus gaat. Prik met een vork tientallen gaatjes in de chilipepers.
  2. Doe de chilipepers samen met 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en laat ze vijf minuten sudderen. Een mooi moment om vast de pan water op het vuur te zetten voor de spaghetti.
  3. Voeg de plakjes knoflook, de steeltjes van de peterselie en flink wat versgemalen zout toe en blijf roeren. Na enkele minuten mogen ook de tomaten erbij.
  4. Kook nu de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de pasta nog vijf minuten moet, doe je de wodka bij de saus.
  5. Giet de spaghetti af en gooi hem bij de saus in. Meng goed en schep vervolgens op de borden. Leg de chilipepers mooi bovenop.
  6. Bestrooi met de peterselie en citroenrasp en besprenkel met citroensap en wat druppels olijfolie. Bestrooi eventueel ook nog met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen