Recept vegan Chinese pannenkoekjes (a la pekingeend)

In de tijd dat ik nog veel Chinees at, at ik natuurlijk eigenlijk onze typisch Nederlandse combinatie van Chinees en Indonesisch. Pas veel later ontdekte ik de echte Chinese keuken, zoals pannenkoekjes met geroosterde pekingeend. Maar ja, toen was ik al veel te vegetarisch om daar echt van te genieten. Dezelfde culinaire ervaring kun je echter ook bereiken met alleen maar plantaardige ingrediënten! Ik gebruik voor dit gerecht wel de op kip gelijkende stukjes van de Vegetarische Slager, maar je zou ook compleet voor paddenstoelen kunnen gaan. Het is officieel een voorgerecht voor 4 personen, maar als hoofdgerecht voor 2 personen zijn deze Chinese pannenkoekjes ook lekker.

Ingrediënten voor de vegan Chinese pannenkoekjes a la pekingeend

  • Doosje kippige stukjes van de Vegetarische Slager (160 gram), iets kleiner gesneden
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1,5 eetlepel rijstwijn of Mirin
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 10 tot 15 Chinese pannenkoekjes (ongeveer, ontdooid!)
  • twee lente-uitjes, in fijne ringetjes
  • halve komkommer, in lucifers gesneden
  • 1 Little Gem of iets vergelijkbaars, in reepjes
  • ongeveer 100 ml hoisinsaus, met hetzelfde gemak zelfgemaakt

Maken van de vegan Chinese pannenkoekjes a la pekingeend (30 minuten)

  1. Begin met het snijden van alle groenten en zet ze vast in leuke bakjes klaar.
  2. Maak ook alvast de hoisinsaus (of gebruik uit een potje, als je het echt niet kunt laten)
  3. Bak vervolgens de nep-kip en de paddenstoelen in een hapjespan of koekenpan, samen met de sojasaus, specerijen, rijstwijn, sesamolie en suiker.
  4. Nu is het tijd om de pannenkoekjes op te warmen. Dit kan in de magnetron of in een stoommandje. Als je geen van beide hebt, kun je van een afsluitbare pan, een vel bakpapier en een beetje water zelf een soort stoomcabine knutselen.
  5. Klaar alweer! Zet alles op tafel en vul zelf je pannenkoekjes met al dat lekkers. Eet smakelijk!

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
avatar
Schrijver @ Studio Vuurvogel
Content director & oprichter Eigenwijs Blij || Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, 2 poezen & wat kippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.