Gadgets & Shoppen

Ik heb zin in duurzaamheidsevent PuurFair, jij ook?

Ik verheug mij er al een paar maanden op en 19 en 20 september is het eindelijk zover: de eerste editie van PuurFair. PuurFair is dé nationale beurs voor duurzame inspiratie. Je doet er inspiratie op voor een duurzamere levensstijl en vindt er een overzicht van duurzame producten, merken en trends. Superleuk ook dat mijn enthousiasme aanstekelijk heeft gewerkt. Eigenwijs Blij mag namelijk 2 dagkaarten voor PuurFair weggeven!

PuurFair in Undercurrent in Amsterdam Noord

PuurFair vindt plaats op 19 en 20 september 2015 van 10 tot 18 uur in Undercurrent, Amsterdam Noord. De thema’s zijn lifestyle, wonen, energie, mobiliteit, voeding en vrije tijd. Op het terrein van het hippe Undercurrent vind je een hal vol stands. Bovendien is er een breed programma met lezingen, workshops en films, een excursie naar duurzame broedplaats De Ceuvel en inspirerende kinderactiviteiten.

Rondstruinen langs stands met duurzame producten

Het hart van de beurs zal ongetwijfeld de markt met tientallen stands zijn. De stands zijn ingedeeld in de thema’s Mode & Lifestyle, Voeding, Groen plein, Mobiliteit, Crowdfunding, Wonen & Energie en Vrije tijd. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de stand van Biologische Bruiloft (Weddingplanner & ceremoniemeester voor een duurzame toekomst). Ik ben zelf al getrouwd en mijn beste vriendin tegen die tijd ook, maar toch, hadden we het duurzamer kunnen aanpakken? Ook ga ik zeker langs de stand van Vega-Life (Duurzame en modieuze vegan producten die zonder dierenleed zijn gemaakt). Hier zou ik namelijk graag wat stappen in zetten in de nabije toekomst. Ook energieneutraal bouwen vind ik erg interessant. Ik ga daarom ook zeker langs de stand van Strotec (Strobouw: woningen hoeven geen energie meer te gebruiken en kunnen worden gebouwd zonder grondstoffen uit te putten).

Inspiratie opdoen in de praktijk met workshops en activiteiten

De markt met stands mag dan het hart van PuurFair zijn; de ziel zit hem natuurlijk in de workshops en activiteiten. En er wordt bijzonder veel georganiseerd, zo blijkt wel uit het programma van PuurFair. Ik verheug mij vooral op de praktische workshops. De workshop van Mic Bijl van Windowfarms.nl bijvoorbeeld, waarmee je leert hoe je een raamtuin kunt maken. Of de mini cursus permacultuur door Permacultuurschool Nederland, een manier van moestuinieren die sinds kort helemaal hot topic is binnen ons gezin. En er is nog veel meer, inclusief een hele hoop leuke dingen voor kinderen!

Waar precies en wat kost het?

PuurFair 2015 vindt plaats op 19 en 20 september 2015 van 10 tot 18 uur in Undercurrent, Amsterdam Noord. Undercurrent is gemakkelijk bereikbaar met de auto, fiets, openbaar vervoer en is 10 minuten lopen verwijderd van de gratis NDSM pont die van en naar Amsterdam Centraal Station vaart. Een dagkaart kost 10 euro. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar betalen 5 euro.

Winactie: win 1 van de 2 toegangskaarten voor PuurFair!

PuurFair past natuurlijk helemaal bij Eigenwijs Blij en daarom ben ik best een beetje fan van dit initiatief. Ben jij ook enthousiast? Dat komt goed uit, want je maakt kans op een gratis toegangskaartje. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een reactie achterlaten en laten weten welke stand, lezing, workshop of film jij tijdens PuurFair het liefst wilt bezoeken. Check de website voor alle deelnemers. De 2 winnaars komen op een speciale VIP-gastenlijst en mogen op een van beide dagen gratis naar binnen. Meedoen kan tot en met 14 september; 15 september neem ik contact op met de winnaars.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen