Huis & Tuin

4 redenen om voor LED verlichting te kiezen

LED verlichting is hard op weg om de populairste lichtsoort ooit te worden. Niet zonder reden natuurlijk. LED verlichting geeft antwoord op de groeiende vraag naar duurzame lichtbronnen. Nederlanders willen energie besparen en hun steentje bijdragen aan het milieu. Dit mag echter niet te duur zijn. LED verlichting beantwoordt die vraag en geeft ons wat we verwachten. Geen wonder dat ledlampen ontzettend populair zijn. Maar was jij al op de hoogte van de talloze voordelen? Ben je benieuwd waarom je écht voor een ledlamp moet kiezen? In dit artikel geven we je 4 redenen om voor LED verlichting te kiezen.

1. Flink besparen op de energierekening

Het leven lijkt continu duurder te worden. Onze boodschappen zijn duurder, dagjes uit zijn bijna onbetaalbaar en ondertussen stijgt de energierekening ook gestaag. Niet omdat het verbruik omhoog gaat, maar omdat de overheid steeds meer belastingen heft door de energietransitie. Besparen is dan ook nog nooit zo belangrijk geweest en waar kan je beter beginnen dan op je grootste kostenpost: de energierekening? Flink besparen op de energierekening kan op heel veel verschillende manieren. De simpelste methode is om je verlichting eens goed onder de loep te nemen. Overstappen op LED verlichting kan enorm schelen in de portemonnee. Ledlampen verbruiken gemiddeld 80% minder energie dan conventionele verlichting. Hierdoor geniet je van een enorme energiebesparing.

2. Lange levensduur

Als je op zoek bent naar nieuwe verlichting en een willekeurige winkel binnenstapt, zal het je vast direct opvallen dat LED verlichting een stuk duurder is dan andere lichtsoorten. Hierdoor kunnen we het ons voorstellen dat je je minder aangetrokken voelt tot dit lichtsoort. Laat dit echter geen reden zijn om hier niet voor te kiezen. Het is immers belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de overige voordelen. Zo geniet een ledlamp van een zeer lange levensduur, als de lamp meer dan 8 uur per dag aanstaat zal hij meer dan 10 jaar meegaan. Conventionele lampen gaan slechts 1 tot 3 jaar lang mee. Hierdoor hoef je veel minder snel nieuwe verlichting te kopen. Op die extra kosten bespaar je dus al. Tel hierbij het lagere energieverbruik op en je weet dat je de juiste keuze maakt!

3. Ledlampen zijn meteen op volle sterkte

Misschien weet je het nog wel van vroeger. Je stapte een kamer binnen en deed de lamp aan en je moest eerst enkele minuten wachten voordat deze op volle sterkte was. In de woonkamer was dit niet zo’n groot probleem, maar in ruimtes waar je kort verbleef was dit enorm vervelend. Het gebeurde vaak dat je in het donker op het toilet zat. Met ledlampen is dit probleem gelukkig verleden tijd. Zij hebben geen opwarmtijd nodig en branden direct op 100% sterkte. Zo geniet je in iedere ruimte direct van de functionaliteit van de juiste verlichting.

4. Milieuvriendelijk

Last but not least: ledlampen zijn enorm milieuvriendelijk. Kies je voor LED verlichting, dan kies je voor een betere wereld! Ledlampen gaan immers niet alleen langer mee, maar verbruiken ook nog eens veel minder energie. Ook bevatten ze geen giftig kwik, die je wel tegenkomt bij spaarlampen en andere conventionele lampen. Alles bij elkaar opgeteld zijn ledlampen een geweldige keuze als je je steentje wilt bijdragen aan het milieu.

Dit artikel is een samenwerking met Conrad.

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.