Ecover vecht tegen de plasticsoep met de nieuwe Ocean Plastic Bottle

Ik hoef je niet te vertellen dat het plastic in onze wateren een probleem is. Voorkomen is beter dan genezen en daar zijn gelukkig steeds meer initiatieven voor. Maar daarnaast zijn er ook mooie initiatieven om die plasticsoep een beetje te verminderen. De Ocean Plastic Bottle van Ecover bijvoorbeeld. De fles van dit limited edition afwasmiddel bestaat voor 50% uit plastic afval uit de oceaan en voor 50% uit ander gerecycled plastic. Ik mocht een fles uitproberen en bovendien ook nog eens vijf (5!) flessen weggeven met een winactie.

Eigenwijs Blij mag vijf keer een limited edition Ocean Plastic Bottle weggeven aan een van onze lezers! Wil jij ook afwassen met limited edition Ecover? Meedoen aan onze winactie kan t/m maandag 2 oktober 2017.

Plastic uit de oceaan

Ecover is al langer bezig met deze problematiek. In 2016 mocht ik al de voorloper van de Ocean Plastic Bottle testen: deze fles was voor 10% gemaakt van drijfplastic. Van 10% naar 50% in een jaar tijd vind ik een mooie prestatie. Het verbaast mij dan ook niets dat Ecover in 2020 alleen nog maar flessen van gerecycled plastic wil gebruiken. In 2018 geldt dat al voor de afwasmiddelen (ik verwacht weer een pakketje volgend jaar, hint-hint…) Ik vermoed dat het jaarlijkse limited edition afwasmiddel een ludiek middel is om deze techniek op ieder niveau goed binnen het bedrijf toe te passen. Slim gedaan!

Nog meer aandacht voor drijfplastic

Ook op andere manieren vraagt Ecover aandacht voor plastic in onze zeeën en op onze stranden. Zo organiseerden ze afgelopen 16 september een Beach Cleanup in Scheveningen. Er is die dag zo’n 140 kilo afval van het strand geraapt. Wow. Daarnaast maakt een boot van Ecover deel uit van Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. En ten slotte: onderdeel van Plastic Whale is Wasteboards: hoogwaardige skateboards van plastic flessendoppen. Als je skateboards ook maar enigszins leuk vindt, moet je die site echt even checken. Ziet er zo gaaf uit!

Maar terug naar het afwasmiddel

Want daar ging dit artikel voornamelijk over. De vorige Ecover limited edition rook naar eucalyptus en zeelavendel. Dit jaar is er gekozen voor een combinatie van zeekelp en sinaasappel. Die zeekelp maakt dat de geur iets zilts heeft, terwijl de sinaasappel iets zoets en zonnigs heeft. Ik moest bij het afwassen in ieder geval denken aan een zomerhuisje op het strand. En dat is wel een lekkere gedachte met het regenachtige weer van de afgelopen weken. Nog een leuk weetje over de fles trouwens: dankzij de op plankton geïnspireerde kuiltjes wordt 15% minder plastic gebruikt dan bij een volledig gladde fles. En ik vind het zelf fijner aanvoelen, dus win-win. Ook zin in de Ocean Plastic Bottle? De limited edition fles afwasmiddel heeft een adviesprijs van €2,99 en is vanaf september voor een beperkte periode beschikbaar in de supermarkt en bij sommige natuurvoedingswinkels.

Winnen: ook afwassen met het limited edition afwasmiddel van Ecover?

Eigenwijs Blij mag van Ecover nog vijf keer een Ocean Plastic Bottle afwasmiddel weggeven. Winnen? Laat dan een enthousiaste reactie achter onder dit artikel. Meedoen met de winactie kan t/m maandag 2 oktober 2017. Daarna kies ik de winnaars met wie ik contact zal opnemen voor het adres (let op: je kunt alleen meedoen als je in Nederland woont).

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver @ Studio Vuurvogel
Content director & oprichter Eigenwijs Blij || Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, 2 poezen & wat kippen

37 reacties op “Ecover vecht tegen de plasticsoep met de nieuwe Ocean Plastic Bottle”

 1. Hiervan krijg ik gewoon zin om af te wassen! De geur lijkt me heerlijk. Briljant bedacht flesje en ook nog weer geïnspireerd op de natuur met die planktonkuiltjes.

 2. Superleuk, Ik weet al een iemand die hier heeeeel blij van word en wie weet kan ze ook haar werkgever hiermee enthousiast maken , zij werkt namelijk als afwasser in een brasserie

 3. Leuke winactie! We zijn net verhuisd, hebben er opnieuw voor gekozen geen vaatwasser te nemen, vanwege het milieu. Ik gebruik altijd K.lok-afwasmiddel voor de vaat, ook ecologisch, maar zou graag de Ecover eens uitproberen. Bovendien word ik altijd blij als ik initiatieven tegenkom die iets willen doen tegen al die plastic zooi op de wereld. De K.lok-zeep zit ook in plastic…

 4. Als we allemaal een steentje … ik bedoel … flesje bijdragen voor het milieu dan wordt de wereld er beter op En de mensen een stuk vrolijker. 😀
  Graag doe ik mee om een mooie Ocean Plastic Bottle afwasmiddel te winnen. Als het leeg is vul ik hem gewoon met navul afwasmiddel. Wie weet is dit wel het middel tegen vingerkloofjes. Daar krijg meteen last van als het weer veranderd.
  Succes allemaal 🍀

 5. Als ik al hoor dat er nog zoveel wat wij scheiden niet daar terecht komen waar het zou moeten;
  dan ga ik heel graag voor de Ecover plastic bottle!!
  Hoop dat er ook vele andere bedrijven gaan volgen.
  Wat doen we onze planeet aan….

 6. Goed dat Ecover dat doet al dat plastic ook.
  Ik doe graag mee want een sprankelende en vetvrije vaat in een handomdraai dat wil ik wel.

 7. Vreselijk toch die plastic troep in de zee.
  De mensen moeten toch eens wijzer worden.
  Goed initiatief om van afvalplastic nieuwe flessen te maken.
  En een Eco(ver) afwasmiddel is ook een goed idee, waar ik wel gebruik van wil maken.
  Graag doe ik mee om de vaat vetvrij te maken.

 8. Wauw, ik ken Ecover wel van het wasmiddel, maar ik wist helemaal niet dat ze zo bezig waren met het plastic problem en er zelfs een boot voor hebben. Met twee kids in de luiers (sorry, de wasbare luiers zijn aan mij gewoon echt niet besteed), zou ik een stuk lekkerder slapen als ik deze afwasmiddel zou gebruiken, wetende dat ik hiermee iets goed (of in ieder geval, minder slecht) voor het milieu doe

 9. Van zulke initiatieven word ik enthousiast! Van afwassen iets minder ;-), maar met het Ocean Plastic Bottle afwasmiddel wordt het vast minder vervelend.

 10. ‘Afwassen is goed voor de relatie.’ Wij wassen dan ook al jaren af en als wij daarbij ook nog goed kunnen zijn voor het milieu is het helemaal mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.