Kind & Opvoeding

Test: je baby verzorgen met Weleda natuurlijke babyverzorging

Alle kersverse ouders wordt op het hart gedrukt om vooral zeepvrije producten te gebruiken bij de verzorging van hun baby. Als je dan de geur van Zwitsal niet zo lekker vindt of je niet prettig voelt bij de ingrediënten ervan, kom je al snel uit bij Weleda. En niet onterecht, want de verzorgingsproducten van Weleda ruiken aangenaam en bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Wij hebben de kast ermee vol staan en zijn vooral erg enthousiast over de Weer en Windbalsem en het Crèmebad. In dit artikel mijn ervaring met 5 Weleda-producten voor de verzorging van baby’s.

Weleda: al sinds 1921 natuurlijk en duurzaam

Weleda is een oude ster aan het firmament van babyverzorging. Zelfs 7 jaar ouder dan Zwitsal! Al in 1921 werd Weleda opgericht door de Zwitserse filosoof en natuurwetenschapper Dr. Rudolf Steiner in samenwerking met de Nederlandse vrouwenarts Dr. Ita Wegman. Ook toen al bestond de basis uit natuurlijke ingrediënten, duurzame productie en aandacht voor mens en natuur.

NATRUE: keurmerk voor natuurcosmetica

Vandaag de dag vallen alle producten van Weleda onder het keurmerk NATRUE, het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Dat betekent dat de producten van Weleda zijn gemaakt van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten, dat de hele productieketen mens- en natuurvriendelijk is en dat de producten niet getest worden op dieren. Ook is Weleda vrij van synthetische toevoegingen, afgeleiden van siliconen of petroleum en genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Dat is een fijn idee voor jezelf en al helemaal voor je baby.

Babyverzorging Weleda: Calendula en Witte Malva

Op dit moment heeft Weleda twee lijnen babyverzorging: de gewone met Calendula (goudsbloem) en de versie voor de gevoelige huid met Witte Malva (echte heemstwortel), oftwel de gele en de witte lijn. Wij hebben voor onze dochter een hele kast vol, zowel om mee te wassen als om lekker mee in te smeren.

http://www.weleda.nl/verzorging/babyverzorging

Je baby lekker schoon naar dromenland

In het begin wasten we onze dochter met een waskom. Hiervoor gebruikten we de Weleda Calendula Haar- & Bodyshampoo. Hij schuimt niet te erg en irriteert niet. Prima voor een snelle wasbeurt. Voor in bad is onze standaard het Weleda Crèmebad. De geur is lekker zacht en er blijft een verzorgend laagje achter op de huid van je baby. Enige nadeel is dat je wel echt goed moet klutsen en roeren, voordat het spul goed mengt met het water. Oh ja, en dat er dus ook een klein laagje achterblijft in het bad. Maar het verzorgende laagje maakt veel goed. Verrassend is het andere badproduct voor baby’s: het Weleda Welterustenbad met tijm. Niet schrikken als je het voor het eerst gebruikt: het is bruine derrie, maar ja, puur natuur! Het ruikt vrij intens en ik heb niet het gevoel dat onze dochter er nou beter op slaapt dan op het Crèmebad. Ik gebruik hem nu vooral zelf, want ik ben dol op tijm.

http://www.weleda.nl/verzorging/babyverzorging

Zacht en soepel de winter door

Onze dochter heeft niet de gemakkelijkste huid en dat begonnen we goed te merken toen we in de herfst nog stug de draagzak gebruikten om haar te vervoeren. Al snel had ze twee rode wangen met kloofjes. De Weleda Weer en Windbalsem bleek onze redding. Dit is echt magisch spul. Het opsmeren vindt onze dochter niet zo’n feest, maar gelukkig trekt het snel in, waardoor ze er niet extra door over haar schrale wangen gaat wrijven. Voor de huid van de rest van haar lichaam hebben we Weleda Baby Sensitive Witte Malva Bodymilk in de kast staan. Waarom ineens de witte lijn? Vooral omdat het ook wat veel van het goede leek om je baby zo te overladen met Calendula. Ik vind de geur een beetje weeïg, maar hij doet het geweldig. De bodymilk trekt snel in en hydrateert supergoed.

Baby blij, mama nieuwsgierig

Ik ben zo blij met de babyverzorging van Weleda, dat ik nu ook steeds nieuwsgieriger ben naar de producten voor volwassenen. Zo af en toe probeer ik eens een tester en het zou mij niks verbazen als ik binnenkort daadwerkelijk iets voor mijzelf koop. Maar voor nu: superfijn voor mijn dochter. Wat is jouw ervaring met de babyproducten van Weleda? Zijn er nog andere merken waar je enthousiast over bent en die ik zou moeten uitproberen?

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen