Nieuws van de Redactie

Gelukkig nieuwjaar: wij wensen je een eigenwijs blij 2016!

De tijd vliegt, het is alweer 2016! Het team van Eigenwijs Blij wenst je een prachtig jaar waarin je hopelijk veel geluk vindt in jouw eigen manier van eigenwijs blij leven. We zullen je ook in 2016 elke werkdag voorzien van een inspirerend artikel op het gebied van onder meer duurzaamheid, dierenwelzijn, emancipatie, compassie en gezondheid. Tijd voor een terugblik, een vooruitblik én nog een restje champagne en een overgebleven oliebol.

Terugblik op 2015

Het afgelopen jaar was een fantastische achtbaan voor Eigenwijs Blij. Op 1 januari stond er nog maar 1 artikel live, inmiddels zijn het er (inclusief dit artikel) 262. Ons team aan bloggers is gegroeid van 3 naar 14 en er staan nu alweer enkele nieuwe bloggers te trappelen in de coulissen.

Maar we schreven niet alleen 261 artikelen met z’n allen; die artikelen werden gelukkig ook goed gelezen. In 12 maanden tijden groeide ons publiek van 0 naar 7.000 unieke bezoekers per maand. Ook heeft Eigenwijs Blij steeds meer fans en volgers via de wekelijkse nieuwsbrief en op Twitter en Facebook. Een teken dat we voorzien in een behoefte: positie inspiratie voor een ‘ander, beter’ leven. En daar zijn we waanzinnig trots op!

Populaire artikelen in 2015

Altijd verrassend voor de redactie is welke artikelen nu echt ultiem vaak worden gelezen. Soms krijgt een artikel een onverwachte impuls via social media, soms doet een artikel het simpelweg bizar goed in Google. Onderstaande artikelen vormen de top 5 van 2015.

  1. Combi-magnetron schoonmaken met azijn en soda: werkt het?
  2. Pleidooi voor de oudere kat, de karakterbom onder de katten
  3. Eten bewaren en invriezen in glazen bakjes: mijn ervaringen
  4. HiPP opvolgmelk: onze ervaringen met biologische flesvoeding
  5. Eenvoudig je energielabel aanpassen

Wat gaan we doen in 2016

Genoeg omgekeken, waar gaan we heen? In 2016 is het grootste concrete verschil ten opzichte van 2015 dat er met een veel groter team aan artikelen wordt gewerkt. Dat zal de invalshoeken en de onderwerpen gevarieerder maken en dat is in onze ogen alleen maar positief: zo valt er immers wat te kiezen.

Ook in 2016 zal er elke werkdag een nieuw artikel op Eigenwijs Blij worden geplaatst. We gaan hierbij proberen de verdeling over de verschillende thema’s iets gelijkmatiger te laten zijn. Bijvoorbeeld iets minder over eten en drinken (maar natuurlijk nog steeds tips, recepten en tests) en iets meer persoonlijke verhalen. Een ‘eigenwijs blij’ leven is een breed begrip en dat willen we graag zo houden.

Hopelijk kunnen we in 2016 net zo mooi groeien als afgelopen jaar. Dat zou wat zijn: eind 2016 zo’n 25 bloggers en 15.000 unieke bezoekers per maand. We gaan ervoor en hopen je ook dit jaar met veel plezier te kunnen voorzien van inspirerende, prikkelende en informatieve artikelen.

P.S. Wil je ook schrijven voor Eigenwijs Blij? Nieuwe bloggers zijn altijd welkom!

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.