Nieuws & Wetenschap

Gefeliciteerd: winnaars prijzen en verkiezingen winter 2015

Het afgelopen seizoen hebben we op Eigenwijs Blij aandacht besteed aan een drietal verkiezingen, alle drie georganiseerd door BioNext. In januari kozen we voor onze favoriete biowinkel en ons favoriete bioproduct. In maart was het tijd voor aandacht voor kippen: wie heeft de mooiste kippenuitloop? Inmiddels zijn alle winnaars bekend. Gefeliciteerd!

Mijn favoriete biowinkel

Via de verkiezing ‘Mijn favoriete biowinkel’ konden consumenten laten weten welke biowinkel volgens hen de beste, leukste, fijnste biowinkel van Nederland is. Winnaar van deze verkiezing werd Ellen Natuurlijk in Wijk bij Duurstede. Volgens de website van Bionext was de winnares erg blij met de overwinning: “Hartstikke mooi! Dat had ik echt niet verwacht. Ik heb er keihard voor gewerkt en dan is het erg leuk dat klanten via deze verkiezing laten zien dat ze dat waarderen.”

Ellen Natuurlijk

Mijn favoriete bioproduct

Met de verkiezing ‘Mijn favoriete bioproduct’ werd gezocht naar het fijnste, lekkerste, groenste, beste biologische product volgens het Nederlandse publiek. De Amandel Verzachtende Gezichtsolie van Weleda was de trotse winnaar van deze eretitel. Weleda was volgens de website van Bionext verrast door deze mooie eretitel: “Het geeft aan dat niet alleen biologische voeding veel mensen aanspreekt, maar ook pure verzorgingsproducten zoals deze crème van Weleda.”

Weleda amandelolie

Mooiste Kippenuitloop

Wist je dat kippen bosvogels zijn? Daarom worden ze erg blij van een kippenuitloop met bomen en andere beplanting waar ze onder kunnen scharrelen. Bionext ging met een verkiezing op zoek naar de Mooiste Kippenuitloop. Van de zes deelnemers zijn er twee tot winnaar verkozen. Biologisch Pluimveebedrijf de Zandschulp in Overberg (Utrecht) heeft volgens de vakjury de mooiste kippenuitloop. Het publiek koos voor het biologisch pluimveebedrijf van Kees Sijbenga uit Hooghalen (Drenthe). In Utrecht lopen de kippen tussen appelbomen (voor appelsap) en wilgen. In Drenthe hebben de kippen beschutting van bomen en struiken die ook in de herfst en winter groen zijn.

Winnaar kippenuitloop 2015

Eigenwijs Blij feliciteert alle winnaars met hun mooie prestatie!

Redactie on FacebookRedactie on PinterestRedactie on TumblrRedactie on Twitter
Redactie
Redactie @ Eigenwijs Blij
De redactie van Eigenwijs Blij plaatst nieuws over onszelf, artikelen over acties en evenementen, specials met artikelen van verschillende auteurs en redactionele samenwerkingen.