Over Eigenwijs Blij

Eigenwijs Blij is een inspiratiebron voor iedereen die op een positieve manier stappen wil zetten op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn, emancipatie, compassie en gezondheid. Of dat nu grote stappen zijn of hele kleintjes. Het idee voor Eigenwijs Blij is geboren in de nazomer van 2014. Vanaf januari 2015 zijn we live en plaatsen we wekelijks meerdere artikelen. We richten ons op Nederland, maar besteden ook aandacht aan wereldwijde ontwikkelingen.

Op zoek naar geluk met hart voor mens, dier en Aarde

Het komt je vast bekend voor: met de beste wil van de wereld koop je een duurzaam product of eet je iets wel of juist niet. Maar als je je dan verder in het thema verdiept, blijkt dat je nog lang niet genoeg doet! Goed voelt ineens als niet goed genoeg en je voelt je misschien zelfs een beetje hypocriet.

Eigenwijs Blij gelooft in het motto ‘liever inconsequent goed, dan consequent fout’. We willen je inspireren om stappen te zetten, maar realiseren ons dat 100% ‘goed’ leven gewoonweg niet kan. Daar is de huidige wereld veel te complex voor. Bovendien gaan we ervan uit dat veel van de narigheid in de wereld allang bij je bekend is.

Bij Eigenwijs Blij lees je geen onaangename verhalen over mishandeling, gifstoffen en vervuiling. In plaats daarvan komen we met oplossingen, hoe klein ook. Zodat je met een positief gevoel kunt besluiten om nieuwe dingen uit te proberen; zodat je blij wordt van elke eigenwijze stap die jij durft te zetten!

Hoofdredactie: Cecile Bol

Eigenwijs Blij is bedacht en opgezet door Cecile Bol. Ze bewaakt de redactionele lijn, beheert de techniek en is aanspreekpunt voor bloggers en adverteerders.