Eten & Drinken

Recept curry met kikkererwten en spinazie #meatfreemonday

Curry met kikkererwten heet in India ‘chana masala’. De combinatie van kikkererwten (chana) met spinazie en tomaten is een eenvoudige manier om aan je voedingsstoffen te komen en toch veganistisch te eten. En gelukkig is het ook nog eens erg lekker en snel klaar te maken. Deze chana masala maak je met losse specerijen in plaats van een pakje en staat desondanks in 30 minuten op tafel. De curry is voldoende voor 2 tot 3 personen; het recept is gemakkelijk te verdubbelen.

Eten & Drinken

Seizoensgroenten uit Nederland: groente en fruit in april

Op het gebied van seizoensgroenten in april echt het spreekwoordelijke licht aan het einde van de tunnel. Voor fruit is het in april nog te vroeg, maar in de verkrijgbare groente zien we nu eindelijk wat verandering. Fans van het witte goud kunnen voor het eerst weer genieten van witte asperges; zelf vind ik groene asperges lekkerder, maar dat is puur smaak. En je houdt ervan of je haat het, maar de eerste rabarber is in april ook klaar om geoogst te worden. Wat ga jij maken met groente en fruit in april?

Eten & Drinken

Recept macaroni di papà #meatfreemonday

Mijn vader kookte vroeger weinig, maar als hij kookte, dan kookte hij zijn befaamde macaroni. Nooit at ik lekkerder macaroni dan die van hem. Natuurlijk gebruikte hij zelf gehakt (of zelfs smac), maar deze vegetarische variant benadert zijn recept toch best behoorlijk. Maggi als smaakmaker is het geheim. Dit recept is voor een flinke volle pan voor 4 tot 6 personen, en dat in 30 minuten. De macaroni vriest goed in: laat hem helemaal ontdooien, voordat je de macaroni opbakt. En een beetje laten aanbranden geeft juist smaak aan dit gerecht.

Eten & Drinken

Recept curry met vega-balletjes en ananas #meatfreemonday

Deze vegetarische curry voor 4 personen is lekker zoet en romig en ook nog eens supersnel klaar te maken. Als je een beetje doorwerkt, heb je in 30 minuten een volledige maaltijd op tafel. Omdat de curry niet erg scherp is, is hij prima geschikt voor kinderen en mensen die niet zo van pittig houden. De curry kan worden ingevroren. Laat hem goed ontdooien in de koelkast, voordat je hem opwarmt en kook de rijst lekker vers op de dag zelf.

Eten & Drinken

Biologisch genieten van gin: Juniper Green Organic London Dry Gin

Gin is in, en dat rijmt dus het is waar. Maar ik was de trend voor door te beginnen met het drinken van gin op een schandelijk jonge leeftijd (sorry, lieve ouders…). En nog steeds sluit ik graag de werkweek af met een Gin & Tonic of houdt een Gin Fizz mij gezelschap tijdens een bordspel of het lezen van een boek. Pas recent ben ik verder gaan kijken dan Gordon’s en alsof het zo moest zijn stond ik al snel oog in oog met een fles Juniper Green Organic London Dry Gin. Die moest geproefd!

Eten & Drinken

Recept hartige taart met prei en geitenkaas #meatfreemonday

Ik ben dol op hartige taart en dan vooral met het speciale deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg. Deze hartige taart met prei en geitenkaas valt of staat eigenlijk met de rest van de ingrediënten: de gegrilde paprika, de zongedroogde tomaten en de tijm. Ik accepteer ieder excuus om ergens tijm doorheen te doen, maar in deze taart is dit kruid wel echt essentieel. In krap een uur staat hij op tafel. Hij is voldoende voor 3 personen, maar wij eten hem vaak lekker met z’n tweeën op.

Eten & Drinken

Seizoensgroenten uit Nederland: groente en fruit in maart

Maart is wat betreft seizoengroenten min of meer een replica van februari, behalve dat de zo gemakkelijke boerenkool niet meer in het lijstje staat. In plaats daarvan kun je in maart koken met raapstelen: net als winterpostelein ook hartstikke lekker in een stamppot. Heb je nog steeds niet aangedurfd om met aardperen of schorseneren te koken? Dan is maart je laatste kans van het jaar. Wat ga jij maken met groente en fruit in maart?