Artikelen met het thema: Eten & Drinken

Recept cannelloni tomaat spinazie ricotta

Recept cannelloni met spinazie en ricotta #meatfreemonday

Dit gerecht staat zeker weten in mijn top 10 en is een van de weinige dingen waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken. De combinatie cannelloni, spinazie, ricotta en tomatensaus is een klassieker en na veel uitproberen, veranderen en opnieuw proberen is dit mijn eigen ultieme variant. Als je een beetje doorwerkt, moet het in 60 minuten lukken. Op een ontspannen tempo zal het eerder 90 minuten zijn. Ik eet zo de hele ovenschaal leeg, maar in principe is het voldoende voor 2 tot 3 personen. Zeker met een frisse salade erbij.

Lees meer »

Meat Free Monday

Meat Free Monday: het initiatief van Paul McCartney

Een van de eenvoudigste manieren om iets voor het milieu te betekenen is minder vlees eten. Toch is de originele ‘Meatless Monday’ geboren als antwoord op schaarste in oorlogstijd. Later kwam daar het positieve effect op je gezondheid als argument bij. In 2009 gaf ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney een nieuwe impuls aan de vleesloze maandag met zijn ‘Meat Free Monday’ en de focus op het tegengaan van klimaatverandering. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze een dag in de week geen vlees zullen eten. Ook wat voor jou?

Lees meer »

Seizoensgroenten januari

Seizoensgroenten uit Nederland: groente en fruit in januari

In januari begint de hoeveelheid verse groente van het land een beetje op te drogen. Prei is er bijna altijd, dus ook in januari. Verder ben je aangewezen op Nederlandse klassiekers, zoals bloemkool en boerenkool. Waar boerenkool voor ons misschien een ouderwetse groente is, is ‘kale’ juist enorm hip in de rest van de wereld. Vanuit de koelcel kun je ook nog koken met allerlei wortels, knollen en kolen, zoals pastinaak en rode biet.

Lees meer »