Mode & Verzorging

Bandajanas slippers, aanwinst in de klerenkast

Hé, wat leuk! De redactie van Eigenwijs Blij heeft mij gevraagd, of ik Bandajanas (de losbandige slippers) wil testen. Nou graag, want je loopt toch op bijna niets zo lekker in de zomer als op teenslippers. Bovendien worden Bandajanas slippers fair trade en duurzaam gemaakt, helemaal passend dus bij Eigenwijs Blij.

Bij het bekijken van hun website www.bandajanas.com word ik al helemaal vrolijk, wat een kleurrijk product. Het is de bedoeling dat je eerst slippers uitzoekt, daarna de banden waarmee je ze vastbindt en, om het geheel nog leuker te maken, kun je allerlei accessoires kiezen die op de banden geregen kunnen worden.

Bij het uitzoeken van de slipper wordt al meteen duidelijk waarin de Bandajana anders is dan een gewone teenslipper: waar de gewone teenslipper maar één punt heeft waarmee de slipper aan je voet vast zit, namelijk tussen je tenen, heeft de Bandajana nog twee extra lusjes aan beide zijkanten van de zool, waardoor de slippers uiteindelijk steviger aan je voeten vast zitten. Een groot voordeel als je overweegt om met slippers aan auto te gaan rijden; met gewone teenslippers ben ik altijd bang ze te verliezen. Niet echt aan te raden in het verkeer!

Het uitzoeken van de slippers is zo gepiept, er is een duidelijke maattabel, het formaat dat je nodig hebt is zo gevonden. Het uitzoeken van de strikbanden kost wel even wat meer tijd, er is zo veel mogelijk. Van heel kleurrijk tot ingetogen chic. Ik besluit om maar eens voor de wat ingetogener variant te gaan, taupe slippers met banden Party people love it. Zo kan ik zelfs bij een wat gekleder jurkje slippers dragen zonder dat het geheel, zoals bij de meeste plastic teenslippers, toch ietwat shabby oogt. Overigens, ook een idee: banden kiezen in kleuren en/of materialen die terugkomen in de rest van je outfit. De accessoires laat ik door Bandajanas voor mij uitzoeken, ik laat me voor deze ene keer graag verrassen.

Keurig op tijd wordt het pakje bezorgd en kan het grote experimenteren beginnen. De banden kunnen op veel verschillende manieren worden gestrikt. Fijn dat er op de website een aantal instructiefilmpjes staan om op ideeën te komen. De accessoires zijn ook leuk: een oprijgbaar rondje met kraaltjes, metalen bloemetjes, twee bedels met het logo van Bandajanas, en een wat raadselachtiger dingetje, de Go nuts.

De eerste combinatie met het kralenrondje (de mini Boho Chick) wordt onmiddellijk goedgekeurd door mijn kleindochter van 4. “Wat een leuke schoenen, die wil ik ook.” Zo gezegd, zo gedaan, zie hier het resultaat.

Maar ook volwassenen vallen voor deze schoenen, mijn kapper vond ze prachtig. “Kun je ze ook in mannenmaten krijgen?” Nou, als je niet te grote voeten hebt, kan dat best, de slippers gaan tot maat 43.

Overigens, om nog even terug te komen op het raadselachtige dingetje, de Go Nuts: het was wel even een puzzel om te begrijpen, hoe je dat moet gebruiken. Er is geen instructiefilmpje van, dat was dus even zoeken. Uiteindelijk vond ik hem bij de kant-en-klaar Bandajana-combi’s: je rijgt hem op, zodat hij op je wreef komt te zitten, banden strikken en je hebt een slipper die gemakkelijk aan en uit te doen is. Eigenlijk heel ingenieus, en het zit heerlijk!

Eindconclusie van mijn Bandajanas-test: een echte aanwinst voor de zomerse klerenkast. Ik ben helemaal enthousiast en ga er zeker meer van bestellen. Misschien een ideetje voor de collectie: slippers in donkerrood, lijkt me heel mooi!

Elisabeth van der Veen
Ondernemer
Tuiniert samen met Jan. Probeert de Griekse taal onder de knie te krijgen. Is creatief met naald en draad.