Artikelen met het thema: Kind & Opvoeding

Recensie boek: French kids eat everything

Toen ik begon te lezen was ik nogal sceptisch; weer een boek over gezond eten… Maar het leest verrassend gezellig weg en geeft ondertussen nog heel nuttige tips ook! Tegelijkertijd is het ook een verrassende en openbarende kijk op hoe de Amerikaanse (en Franse) eetcultuur in elkaar zitten. Dit is wat ik meeneem van het boek: French kids eat everything.

Lees meer »

Gezond eten – hoe geef je je kind (en jezelf) een goede start?

Het is best lastig om je weg te vinden in alle informatie over ‘gezond’ eten. Bijna iedereen lijkt wel een andere blik te hebben en veel informatie spreekt elkaar tegen. Het Nederlandse Voedingscentrum zegt eerlijk te zijn over eten, maar ze worden nog wel eens ingehaald door onderzoek uit het buitenland, of ze betrekken alles te veel op het Nederlands gemiddelde. Zelf kijk ik daarom het meest naar de World Health Organization (WHO) voor informatie.

Lees meer »

15 tips voor het eigenwijs blij opvoeden van je jonge kind

Met een jaar of 1,5 merk je: aha, nu gaat het opvoeden dus echt beginnen. Je dreumes krijgt een eigen willetje en zodra hij of zij officieel een peuter is kun je er helemaal niet meer omheen. Het is tijd voor de opvoeding en dus ook voor keuzes. Grote keuzes over opvoedstijlen, maar ook dagelijkse kleine keuzes over bijvoorbeeld voeding en vrije tijd. In dit overzichtsartikel 15 tips op basis van onze eigen ervaringen.

Lees meer »

Test: 4 x natuurlijke tandpasta voor kleine kinderen die tandenpoetsen haten

Mijn peuter van twee haat tandenpoetsen. Van het niveau dat we haar dagelijks in de houdgreep moeten houden. Leuk is anders. Reden om onder meer op zoek te gaan naar een tandpasta speciaal voor kinderen die ze nog een beetje accepteert. Ik verzamelde vier soorten zo natuurlijk mogelijke tandpasta voor peuters: Weleda, Urtekram, Jack n’ Jill en Earth’s Best. Na een uitgebreide test weet ik genoeg om mijn ervaringen met jullie te delen.

Lees meer »

Samen eten met onze baby (nu peuter): bijna elke dag een feest met de Rapley-methode

Je kind geen prakjes voeren met een lepeltje, maar direct zelf laten prutsen met grotere stukken voedsel… Toen ik voor het eerst las over de Rapley-methode, dacht ik meteen: dit past echt bij ons en ook bij onze dochter. Inmiddels is ons kind 2,5 jaar. Na ruim twee jaar Rapley is het tijd voor het delen van onze ervaringen.

Lees meer »