Artikelen met het thema: Lezen & Kijken

Recensie kookboek Jamie Oliver: super food voor elke dag

Ik had dit kookboek al een tijdje in huis, in de originele Engelse versie, maar had er nog amper uit gekookt. Alleen een bepaalde omelet met spinazie rolde regelmatig onze keuken uit. Twee jaar na het verschijnen van ‘Everyday Super Food’ van Jamie Oliver werd het wel eens tijd om mij wat meer in zijn recepten onder te dompelen.

Lees meer »

Gelukkig door niets te doen? Jeffrey Wijnberg vindt het een goed idee!

We hebben de neiging om problemen zo snel mogelijk te willen oplossen. Zelfs als niet 100% duidelijk is of een probleem wel echt een probleem is. Een mindere periode op je werk? Op naar de loopbaanadviseur. Liefdesverdriet? Hup, meteen inschrijven bij een datingsite. Provocatief psycholoog Jeffrey Wijnberg pleit met zijn boek ‘De magie van het nietsdoen’ voor het juist niet meteen zoeken naar oplossingen. Een veelzeggende quote: “Het leven zelf is therapeutisch genoeg om daar je voordeel mee te doen.”

Lees meer »

Cook for Syria: geef en maak kennis met de Syrische keuken! #CookForSyria

Hij lag eind december onder de kerstboom: het kookboek ‘Cook for Syria’. Hoe hij het doet weet ik niet, maar mijn man heeft een goede neus voor kookboeken die ineens via social media aangeprezen worden. ‘Cook for Syria’ is een heel speciaal geval: hij is gevuld met op de Syrische keuken geïnspireerde recepten door legio aan bekende en minder bekende koks (waaronder Jamie Oliver). Het boek is onderdeel van een fondsenwervingsactie voor de humanitaire crisis in Syrië. Een aanrader!

Lees meer »

Mijn 10 favoriete TED-talks van 2016

Sinds we bij ons thuis eindelijk een smart tv hebben, kijken we grappig genoeg een stuk minder televisie. En als we kijken, kijken we gerichter. Bijvoorbeeld samen een paar TED-talks (om en om eentje mogen kiezen, glaasje wijn erbij…). In 2016 zag ik er dan ook een hele hoop, waarvan sommige meer indruk maakten dan andere. In dit overzicht mijn tien persoonlijke favorieten. Niks meer en niks minder. Laat je verrassen. Wat is jouw favoriete TED-talk van het afgelopen jaar?

Lees meer »