Wie zijn wij?

Eigenwijs Blij is een online magazine voor iedereen die stappen wil zetten op het gebied van groen en geluk. Of dat nu grote stappen zijn of hele kleintjes. Met onze artikelen bereiken we zo’n 70.000 lezers per maand. Welke tip ga jij in de praktijk brengen?

Platform van Cecile en Remi

Het idee voor Eigenwijs Blij is geboren in de nazomer van 2014. Sinds januari 2015 zijn we live. Jarenlang hebben we gewerkt met een fijn team van meerdere bloggers. Zo konden we onze thema’s vanuit meerdere invalshoeken beschrijven. Sinds 2021 worden alle artikelen geschreven door Cecile Bol en Remi van Beekum. In deze nieuwe fase van Eigenwijs Blij is er minder plaats voor advertorials en betaalde reviews; er is juist meer ruimte voor het persoonlijke pad van Cecile en Remi, bijvoorbeeld voor het reilen en zeilen van hun permaculuur-voedselbos-project de Hommelgaard.

Positieve groei

Eigenwijs Blij gelooft in het motto ‘liever inconsequent goed, dan consequent fout’. We willen je inspireren om stappen te zetten, maar realiseren ons dat 100% ‘goed’ leven gewoonweg niet kan. Daar is de huidige wereld veel te complex voor. We komen met oplossingen, hoe klein ook. Zodat je met een positief gevoel kunt besluiten om nieuwe dingen uit te proberen; zodat je blij wordt van elke eigenwijze stap die jij durft te zetten!

Cijfers

  • 70.000 unieke bezoekers (april 2020, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • 100.000 page views (april 2020, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • 80.000 sessies (april 2020, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • steeds meer volgers via de nieuwsbrief, Twitter en Facebook
  • vrouwen 70%, mannen 30%; we bereiken alle leeftijdsgroepen, maar het zwaartepunt ligt op 25-34-jarigen (30%)

Pers & adverteren

Bij Eigenwijs Blij staan we altijd open voor informatie over nieuwe producten, merken, shops en evenementen. We zijn en blijven echter wel onafhankelijk. Wil je aandacht voor jouw merk, bedrijf of event? Stuur dan een berichtje naar redactie@eigenwijsblij.nl.