Nieuws & Wetenschap

BioGeometry: de wetenschap van energie meten met een pendel

Een jaar of 8 geleden kwam ik bij toeval in aanraking met het fenomeen ‘BioGeometry’. Als ik niet beter zou weten, zou ik het hele verhaal kunnen afdoen als het zoveelste NewAge inzicht. Na een paar jaar vergeten en we gaan weer over tot de orde van de dag. BioGeometry is echter een wetenschap. Er is een heldere, bijna natuurkundige, basis en de effecten zijn voorspelbaar en reproduceerbaar. De grondlegger van Biogeometry is de Egyptenaar Ibrahim Karim. Hij is hier al ruim 45 jaar mee bezig.

De naam dekt niet helemaal de lading. Het belangrijkste voor mij is de techniek om de verschillende aspecten of kwaliteiten waaruit ‘energie’ is opgebouwd te meten met behulp van een pendel. Het is goed te vergelijken met de breking van licht door een prisma. Door het lichtspectrum te analyseren kun je iets te weten komen over de oorspronkelijke lichtbundel. Het leuke is nu dat je bijvoorbeeld ook de energie eigenschappen van een geometrische vorm kunt analyseren. Ook is het mogelijk om de invloed hiervan op levende systemen te meten. Vandaar de naam ‘BioGeometry’

In een demonstratie op de universiteit van Caïro heeft Karim laten zien dat je de groei van bacteriëen in een bakje kunt stoppen als je er een bepaalde geometrische vorm overheen plaatst. De bacteriëen groeien weer gewoon verder als de vorm wordt weggehaald. De wetenschappers terplaatse stonden voor een raadsel. Kijk voor meer informatie hierover ook op www.biogeometry.com.

Een pendel is in feite een verlengstuk van je lichaam. Een robot kun je niet laten pendelen. De eigenschappen van de pendel en de bewuste aandacht van die persoon die de pendel vasthoudt maken het mogelijk om een meting te doen. Het gaat hierbij dus niet om het klassieke pendelen, waarbij men ja/nee vragen stelt die door de pendel moeten worden getoetst. De manier van pendelen van Karim is een techniek van exact meten, zonder dat daar een verdere opinie van de pendelaar bij komt kijken. In het begin van de 20ste eeuw is de basis voor deze techniek in Frankrijk gelegd onder de naam Radiësthesie. Men borduurde verder op oudere kennis uit Egypte. Al dit werk is zorgvuldig bewaard in een archief in Parijs en op een zeker moment werd Karim door een Egyptenaar naar Frankrijk gestuurd om deze studies te gaan halen en bestuderen. In die tijd had Karim nog geen idee van het pad dat hij vervolgens zou aflopen.

Met de mogenlijkheid om nauwkeurige metingen te doen had Karim de sleutel in handen om alles in onze omgeving te gaan analyseren. Vanzelfsprekend kon hij bevestigen dat alle oude kerken exact gebouwd zijn op de kruising van energielijnen in de aarde. Alle oude en heilige plekken hadden een meetbare en specifieke energie. Deze energie is te ontleden in 3 kwaliteiten en deze heeft hij de ‘BG3’ genoemd. Deze energie heeft een harmoniserend en stabiliserend effect en is ook aanwezig in alle levende systemen.

Hieronder een pendel om horizontale en een andere om vertikale energiekwaliteiten te meten. De zwarte ring kan gedraaid worden, zodat de pendel resoneert met een specifieke kwaliteit.

Van één van de aspecten van de BG3 is de vertikale component bijzonder schadelijk. Een ongecorrigeerde piramidevorm kan deze energiekwaliteit opwekken. Het is dan ook op zijn minst interessant dat de grote piramide van Gizeh een vouwlijn in het midden van elk vlak heeft. In feite heeft deze piramide dus 8 vlakken. Dit is gedaan om de negatieve effecten te vermijden.

Karim kwam vervolgens op het idee om met behulp van vormen en symbolen deze specifieke energiekwaliteit te genereren. Ook ontwikkelde hij de zogenaamde ‘Biosignaturen’. Dit zijn lijntekeningen die de energiestromen van verschillende organen en functies in het lichaam beschrijven. Door een dergelijk signatuur bij je te dragen, treedt er resonantie op met je eigen energiesysteem en er is vervolgens sprake van een corrigerende werking. Hieronder een voorbeeld:

Met deze signaturen heeft Karim deelgenomen aan een onderzoek voor behandeling van hepatitus-C in Egypte. De signaturen bleken onvoorstelbaar effectief. Bij 90 procent van de patiënten was een verbetering merkbaar. Tegenover een 20 tot 50 procent score bij andere behandelingen. Karim merkt hierbij nog op dat door verbeteringen in de leefomgeving een nog hogere score haalbaar is. Karim wijst hier met name op de gevolgen van electromagnetische frequenties van alle draadloze communicatie.

In het Zwitserse dorpje Hemberg heeft hij gewerkt aan de correctie van de gevolgen van een geplaatste zendmast. Het halve dorp was ziek en depressief. Ook met de dieren ging het niet goed. De zender was geplaatst in de kerktoren van het plaatsje. Het zou kunnen dat het effect van de zender werd versterkt doordat kerken zijn geplaatst op kruispunten van energielijnen. Karim is een tijd bezig geweest om het dorpje te harmoniseren. Bijna alle klachten verdwenen vervolgens binnen een week. Dit verhaal is behoorlijk goed gedocumenteerd en heeft zelfs in de krant gestaan onder de titel: ‘Het wonder van Hemberg’. Gelukkig heeft onze minister van volksgezondheid het roer stevig in handen, want zendmasten hebben geen enkel effect op de gezondheid natuurlijk…

Een ander fenomeen dat officieel niet bestaat is het Curry- en Hartmanngrid. Met een specifieke pendel zijn deze energielijnen meetbaar. Het is een kubusvormig rasterwerk, dat zich over het hele aardoppervlak uitstrekt. Ook in de hoogte is de kubusvorm meetbaar. Met behulp van correcties kunnen de negatieve effecten worden geneutraliseerd. Het Currygrid staat onder een hoek van 45 graden op het Hartmanngrid en de lijnen zitten om de 3 tot 4 meter. Toen ik het beeld van dit onzichtbare rasterwerk tot mij door liet doordringen dacht ik als eerste aan een kooi. Als je vervolgens een kaart met Leylijnen bekijkt dringt zich de vraag op: Is het Curry- en Hartmanngrid eigenlijk wel natuurlijk en zijn die er altijd geweest? De Leylijnen zijn al sinds mensenheugenis bekend. Kruispunten werden al in de oudheid gemarkeerd met een steen. Kerken werden op de kruispunten gebouwd en oude steden en wegen richten zich naar de energielijnen in de aarde.

Veel Griekse denkers kregen een groot deel van hun kennis uit Egypte. Onze cultuur van nu is weer gebaseerd op Griekse wijsheid. In de overlevering is het denken in termen van kwaliteit verloren gegaan. Kwantiteit, daar gaat het om in het westen. Energie is energie en met een meetapparaat kun je weten om welke hoeveelheid het gaat. Maar wat is energie? De definitie dat energie de mogenlijkheid is om arbeid te verichten geeft geen werkelijke uitleg. Dat energie ook nog eens een specifieke kwaliteit kan hebben is de moderne wetenschap volledig ontgaan. Zelfs kwaliteit bepalen wij in het westen in termen van kwantiteit. Waar voor je geld, dat is kwaliteit. Maar wat voel je erbij? Wat gaat er schuil achter de facade van de kwantiteit. Kan iets, hoe mooi en vakkundig gemaakt ook, ooit kwaliteit hebben als de grondstoffen met roofbouw zijn gewonnen en het met behulp van slavenarbeid vervaardigd is? Bij de energiekwaliteiten die Karim meet met zijn pendels gaat het om de hoedanigheid of eigenschappen van de energie die gemeten wordt.

Het is lastig om een video te vinden waarin alle aspecten aan bod komen. Bovenstaande video geeft een goed overzicht en introductie van Biogeometry en de grondlegger ervan. Ik kan me voorstellen dat je hier geen 3 uur voor wilt gaan zitten. 21:20 en de 5 minuten daarna is interessant 31:10 de daarop volgende 5 minuten is ook het luisteren waard. Karim noemt in dit interview een aantal successen, waarbij een instant effect waarneembaar was. De praktijk van Biogeometry is iets minder spectaculair. Het verbeteren van energiesystemen op een kwalitatief niveau vraagt tijd en aandacht. Het is veel meer de kundigheid van de pendelaar die het effect bepaalt. Als je iets over het hoofd ziet of verkeerd interpreteert kan het een zoektocht worden. Karim heeft daarom veel aandacht gegeven aan duidelijke manier van werken om zo effectief mogelijk tot een resultaat te komen.

Het motto van Karim is: ‘Als je het onzichtbare kunt zien, kun je het onmogelijke doen’. Dit voert te ver wellicht. Laten we om te beginnen het onzichtbare niet verwaarlozen.

Peter Blok on Wordpress
Peter Blok
Architect, maar vooral bouwer. Op zoek naar het handgemaakte gevoel en karaktervolle interieurs. Met aandacht voor details, alsof een huis een groot meubel is. Gebruikmakend van gezonde en lokale materialen. Een huis als een warme wollen jas, een plek om tot rust te komen.