Seizoensgroenten juli

Seizoensgroenten uit Nederland: groente en fruit in juli

Koken met groenten en fruit van het seizoen is wel erg gemakkelijk in hartje zomer. De keuze in juli is enorm en het zal je waarschijnlijk niet lukken om alle 32 mogelijkheden allemaal te proeven deze maand. Mijn persoonlijke favorieten: venkel, sperziebonen, kersen en rode bessen. Sperziebonen zijn geliefd door kinderen, net als bloemkool, broccoli en spinazie. Zelfs kinderen die wat moeite hebben met groente zullen deze maand kunnen smullen.

Waarom kiezen voor seizoensgroenten?

Er zijn allerlei manieren om het begrip ‘seizoensgroente’ te definiëren. Op mijn lijst vind je seizoensgroenten die veelal zonder kas in Nederland worden geteeld. Het eten van lokale seizoensgroenten is milieuvriendelijk, maar daarnaast ook een verrassende manier om in contact te blijven met de seizoenen en de natuur. Sommige mensen zeggen dat het eten van seizoensgroenten ook gezonder is; de specifieke voedingsstoffen passen het best bij onze behoeften van dat moment.

Volop verkrijgbare groente in juli

  • Aardappelen (nieuwe oogst)
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Bosui
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • Doperwt
  • IJsbergsla
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Paksoi
  • Peultjes
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Radicchio
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Rucola
  • Sperzieboon
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Tuinboon
  • Ui
  • Venkel
  • Wortelen

Volop verkrijgbaar fruit in juli

  • Aardbei
  • Blauwe bes
  • Framboos
  • Kers
  • Kruisbes
  • Rode bes

Ook in juli: witlof en champignon

In Nederland geproduceerde champignons en stronkjes witlof zijn het hele jaar verkrijgbaar. Beide groenten worden in donkere ruimten geteeld, waarin ze optimaal kunnen groeien. De teelt van witlof is wel milieuvriendelijker dan die van champignons.

Koken met seizoensgroenten in juli

Juli is de ideale maand voor vla met fruit als toetje. Vanillevla van goede kwaliteit met aardbeien, frambozen of rode bessen is mijn ultieme zomergevoel. Qua groente kun je in juli werkelijk elke gewenste kant op. Mijn zomer bestaat uit veel pasta’s met beetgare groenten, en veel groene salades voor erbij. Rode biet met feta en dille is ook een gouden combinatie. Maar gek doen en gewoon hutspot eten kan net zo goed, want waarom ook niet?

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver @ Studio Vuurvogel
Content director & oprichter Eigenwijs Blij || Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, 2 poezen & wat kippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.