Eten & Drinken

Recept salade van aardappels en groene asperges #meatfreemonday

Deze salade is ontstaan met veel vallen en opstaan in een zoektocht naar een smakelijke, vegetarische variant op de bekende salade niçoise. Groene asperges bleken de juiste ster voor dit gerecht. Voor de smaak is het belangrijk dat je de dille niet vergeet en dat je olijven van goede kwaliteit gebruikt. Als je een beetje multitaskt, kun je in een half uur 2 heerlijke kommen serveren. Ideaal voor op het terras met een lekker glaasje wijn.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram vastkokende, kleine aardappels (nieuwe oogst)
  • 4 eieren
  • 350 gram groene asperges
  • 8 zongedroogde tomaten in olie, in reepjes
  • 12 olijven, liefst Kalamata
  • 8 blaadjes kropsla
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • wat takjes verse dille (of halve theelepel gedroogd)
  • peper en zout
  • homp brood

Bereiding van de salade

  1. Snijd de aardappels in helften of kwarten en kook ze in 15 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten. Snijd 3 centimeter van de onderkant van de asperges, snijd ze doormidden en gril ze met wat olijfolie in een grillpan (ongeveer 10 minuten) of kook ze in water (4 minuten).
  2. Was de sla, scheur in stukken en verdeel over twee kommen.
  3. Maak de dressing van knoflook, olijfolie, citroensap, dille, peper en zout in een kommetje en zet opzij.
  4. Verdeel de aardappels en asperges over de kommen. Giet de dressing erover en mix. Pel de eieren en snijd in kwarten. Verdeel de zongedroogde tomaatjes, olijven en kwarten ei over de twee kommen.
  5. Serveer met een lekkere homp brood. Eet smakelijk!

Al mijn recepten zijn eigen creaties, familierecepten en door de jaren heen verbeterde, aangepaste en nogmaals getweakte varianten van recepten van anderen, waaronder Jamie Oliver, Nigella Lawson, de Allerhande en de BBC Goodfood.

Meat Free Monday?

In 2009 startte ex-Beatle en bekende vegetariër Paul McCartney zijn campagne voor een vleesloze maandag: Meat Free Monday. Inmiddels hebben honderdduizenden mensen over de hele wereld beloofd dat ze ten minste een dag in de week geen vlees zullen eten.

Cecile Bol on LinkedinCecile Bol on PinterestCecile Bol on TumblrCecile Bol on TwitterCecile Bol on Wordpress
Cecile Bol
Schrijver / dichter / foodie @ Hommelgaard
Zelfstandig ondernemer met tekstbureau Studio Vuurvogel || Dichter, vooral in het Engels || Gezin met Remi, Emily, poes & wat kippen